Google Panda oppdatering

Det har vært mange oppdateringer til Google-søk algoritmen og ofte må webmastere finne seg i krevende situasjoner der de trenger å gjøre store endringer i sin SEO strategi for å holde rankingen sin i organisk søk. Noen av endringene har veldig stor betydning og den siste Panda oppdateringen er en av de tilfellene der du bare ikke kan lene deg tilbake og tro at dette ikke vil berøre deg.

Hva er Panda
Panda er ikke bare en oppdatering til Google sin søkealgoritme, én av veldig mange vi har sett opp gjennom årene. En av de spesielle tingene med Panda er at den bruker ekte mennesker til å rangere nettsteder. Nei, ikke alle nettsteder vurdert av mennesker, men det er et utvalg av nettsteder der menneskelige lesere gjør evaluering etter at et mønster er blitt registrert. SÅ videreføres jobben til maskiner, som antagelig bruker de samme kriteriene som mennesker. Så hvis du har bygd nettsidene dine til å kun ta hensyn til de “vanlige” algoritmene til robotene kommer du potensielt til å oppdage at du faller opptil hundre plasseringer nedover på rankingen. Og du vil ikke engang skjønne hvorfor…

Panda er laget for å forbedre kvaliteten på søkeresultatene ved å fjerne nettsider lav kvalitet fra de første posisjonene. De første ofrene var de såkalte innholdsmøller (nettsider som er laget kun for å rangere i Google – for så å videresende trafikken til andre nettsider), men de senere oppdateringer treffer mange andre typer nettsider i tillegg. Hva disse nettsidene hadde til felles var at de hadde tonnevis med unyttig og ikke-relatert (ofte kopiert innhold fra andre nettsider), kun med den hensikt å komme høyest mulig på søke-resultatsidene (SERPS). Mange nettsider som IKKE er (eller betraktet seg selv som ) innholdsmøller ble rammet ganske hardt fordi de viste likheter til innholdsmøller og linkfarms og hvis du ikke ønsker å bli neste offer, eller hvis du allerede har blitt rammet selv og lurer på hvordan du får tilbake på føttene, her er noen tips som kan hjelpe deg.

Hvordan etterfølge Panda’s “retningslinjer”
Ethvert skritt i retning av å fjerne innhold med lav kvalitet vil hjelpe deg å takle Panda, men her er noen trinn som er spesielt nyttige.

1 Unngå flere sider med samme søkeord
Grunnen til at innholdsmøller ble rammet hardest av Panda er at de hadde mange (i noen tilfeller tusenvis!) av sider med det samme søkeordet. Når du har flere forfattere og gir dem frihet til å velge hva de skal skrive om, vil du selvsagt ende med flere sider som bruker de samme lukrative søkeordene. Men det er ikke bare i innholdsmøller hvor du kan finne tusenvis med sider med “hvordan du får en ex tilbake”, 1000 sider om “acai berry”, osv. Hvis nettstedet ditt har flere sider som er rettet mot det samme søkeordet, MÅ du kvitte deg med de umiddelbart fordi dette er den sikreste måten å miste rankingen din – og bli usynlig resultatsiden i søkemotorene.

2 Duplicate ankertekst og linker fra artikkelen kataloger / lav kvalitet nettsteder
Backlinks er svært viktig, men som du vet det er kvalitet tilbakekoblinger saks skyld. Dette er grunnen til at Panda straffet nettsteder med tonnevis av backlinks fra artikkelen kataloger eller andre innholdssider fordi disse områdene anses lav kvalitet. Dessuten, når ankertekst tilbakekoblinger er alltid den samme (og det har et nøkkelord i det), er dette mer enn mistenkelig at denne koblingen ikke er skapt naturlig. Dette er grunnen til at det er best hvis du bruker flere varianter av søkeordene (eller enda bedre – flere søkeord) som ankertekst backlinks. For eksempel, hvis søkeordet ditt er “hvordan å få en ex tilbake”, kan du også bruke “hvordan å gjenforenes med ex”, “hvordan å forene med en ex kjæreste”, osv.

3 Rengjør hele nettstedet
Panda er en stedsomfattende straff og som et resultat, selv om du har noen virkelig fremragende sider, men du har også mange ujevne seg, vil hele området lide. Den eneste løsningen her er å fikse eller fjerne lav kvalitet seg og vente på crawlere som kommer.
4 Kvitte seg med autogenerert innhold og Roundup / Sammenligning Type Sider
Autogenerert sider har ingenting å gjøre med kvalitet, og dette er grunnen til at de er spesielt upopulær nå. Roundups / sammenligning typer sider kan også skade deg fordi disse ikke har mye originalt innhold i dem. Disse faktorene er grunnen til at så mange shopping-områder hvor disse sammenligning sidene er så mange er rammet av Panda. Hvis du kjører en shopping området, er din oppgave ikke lett fordi du ikke kan bli kvitt disse helt, men hvis du legger originalt innhold til dem, dette øker sjansene dine for å få rangeringer tilbake.

5 Ingen Sider med 1-2 tekstavsnitt bare
Siden disse sidene er enklere å lage, begynte mange webmastere fylle sine områder med slike korte sidene for å øke antall sider på nettstedet. Nå reglene har endret seg, og disse sidene med 1-2 tekstavsnitt kan skade din rangering. Legg til mer tekst eller fjerne sider – disse er de to alternativene du har.

6 Panda Likes nytt innhold
Nyheter og nyere ting har alltid vært elsket av søkemotorer, men med Panda dette er enda viktigere. Dette inkluderer nyheter, men også nylig oppdaterte sider. Faktisk vil ca 35% av søkene bli påvirket på grunn preferanse vil bli gitt til aktuelle sider. Vel, dette er neppe en grunn til å slå nettstedet ditt inn i en nyhetsmelding maskin, men hvis du prøver å oppdatere innholdet så ofte som du kan, vil dette hjelpe.

7 Ingen skrapet innhold
Med Panda, er skrapet innhold (nesten) like ille som duplikat innhold. Hvis du bruker spunnet artikler, kan dette alvorlig skade deg. Mens med artikkelen områder du har mer frihet i omformulere innholdet, med beskrivelser på shopping-områder det er vanskeligere fordi hvis du har å bo saklig, det er ikke ubegrensede måter å endre ordlyden en kort 100-200 ord beskrivelse. Likevel, prøv å gjøre dine beskrivelser så originale som mulig.

8 Vær forsiktig med affiliate linker og annonser
Tonnevis av utgående koblinger er dårlig, men tonnevis av affiliate linker på en side er enda verre – for mange av dem på en side, og du vil bli Pandalized. Dette er grunnen til at du trenger å kutte antall affiliate linker på en side. For en bedre effekt, kan du også gjøre dem nofollow, hvis mulig. Antall annonser på en side spiller også rollen med Panda og regelen er: jo færre, jo bedre. Hold bare de høyeste lønnsomme annonser (dvs. de som er virkelig gjør deg penger og la resten gå.

9 Minimer Duplicate Malinnhold
Duplisert innhold gjelder ikke bare innlegg, men til alt på en side. Hvis du bruker samme mal for alle sidene dine, sjansene er du har massevis av duplikat malinnholdet – dvs. samme tekstblokker (og lenker) du gjenbruke på hver side. Inspisere disse blokkene som gjentar på hver side og bare beholde de viktigste.

10 Too Many Utgående koblinger med søkeord
For mange utgående lenker er dårlig, men når de er med søkeord som ankertekst, er dette enda verre. Antakelsen er at disse koblingene er resultatet av en kobling utveksling – dvs. de er ikke naturlig. Dette kan være et stort problem hvis du godtar Gjestene innlegg fordi forfatterne vanligvis inkluderer søkeord i sine lenker og deres byline. Prøv å holde ankertekst utgående koblinger ulike og begrense søkeord fylt ankere så mye du kan.

11 Dårlig interne knytte struktur
Mennesker og roboter som en ren navigasjon struktur. Nå med Panda dette får enda mer vekt. Kontroller derfor interne linker og effektivisere navigasjon – dette vil hjelpe for sikker.

The Panda oppdateringen forårsaket ganske mye oppstyr. For områder som ble rammet endringene var alt, men velkommen, men siden det er så mye søk spam, ble det bundet til å skje. Hvis du ikke ønsker å være på mottakersiden, rense området og gjøre det Panda-kompatibel. Dette er den eneste måten (tilbake) til øverste søkeresultatene.

Posted on January 23, 2013 No comments

Written by

If you’re looking for a Search Engine Marketing agency, you’ll almost certainly be comparing us with several others. Selecting the right Search Engine Marketing partner is an important strategic decision, and you need to be sure that your choice is capable of delivering your online goals. OutSearching AS started back in 2005 as (Xenture AS). Since then we have grown and acquired other SEM agencies. The result was OutSearching AS, 100% owned by the founders of Xenture. Specializing in Search Engine Marketing Services. At PowerSearch we ensure our clients business’s gets prominently displayed in search results of leading Search Engines like Google, Yahoo!, MSN, AltaVista, Lycos and more, to help connect with customers. Our offices are based just outside Oslo, Norway - with sub-offices in Berlin, Germany, Copenhagen, Denmark and Bangkok, Thailand coming soon. PowerSearch has a team of +30 people from varied backgrounds whose experience is channeled into creating innovative and out of the box Search Engine Marketing solutions that match the online market dynamics. In last 9 years we have worked with over 5000 satisfied clients spread across the globe, we stand as one of the most competent companies in the SEM industry committed to deliver the best services. Our team of search engine marketers, technical architects and usability experts can dramatically increase your ROI and deliver long term results. Why not find out now how much more we could do for your bottom line? There is no other SEM company, which understands International Search Market like we do.

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.